Misschien komt er binnenkort nog een Miels op deze wereld!

Let op: Dit bericht is 19 jaar oud. Houd dat in gedachten bij het lezen...

Met bijna blozende wangen kan ik jullie het heugelijke nieuws mededelen dat er wellicht nog een Mielsje komt om deze wereld op stelten te zetten! En nee, het is niet zo dat ik de gelukkige papa wordt. Gisteren had ik namelijk een mailtje van een bezoeker van mijn site met een geweldige vraag:

Beste Miels,

Als ik zou besluiten om mijn (nog ongeboren) zoon Miels te noemen, is dat, gezien jouw jarenlange ervaring met die naam, dan vragen om problemen (e.g. pesten, onbegrip, verkeerd spellen)?

Dag,

Martijn Kramer

Hoe vind je die?! Misschien komt er binnenkort dus nog wel een Mielsje bij op deze wereld! Bereidt je maar vast voor op het ergste! ๐Ÿ˜‰

Uiteraard was ik zeer vereerd dat ik bij deze zware beslissing mocht helpen. Mijn reactie:

Dag Martijn,

Alvast gefeliciteerd met je toekomstige koter! Ik voel me vereerd dat ik een bijdrage kan leveren ๐Ÿ˜€

Wat betreft pesten kan ik zeggen dat het reuze meevalt. Het enige rijmende “scheldwoord” dat men in mijn schooltijd kon verzinnen was “Miels Spoorbiels” maar bleek toch niet zo lekker in de mond te liggen. Op dat gebied schort er dus niets aan de naam, als je het mij vraagt.

Dat de naam regelmatig verkeerd wordt gespeld laat zich uiteraard raden. Met name bij de sportvereniging waar je je net hebt ingeschreven wil je in het begin nog wel eens te boek staan als Niels, maar na een telefoontje is dat zo rechtgezet. Later in het leven wordt het eigenlijk alleen een voordeel. Bij een eerste kennismaking, bijvoorbeeld in de kroeg, zeg ik er altijd maar even expliciet bij “Miels, met de M van Monster”. Dat je het met een M schrijft vindt men natuurlijk erg apart, en is gelijk aanleiding voor een eerste gesprek. Als je je zoon dus een makkelijke opening wil geven wat betreft kennismaking met het andere geslacht is Miels dus een voordeel ๐Ÿ˜‰

Kortom: verkeerd spellen gebeurt met enige regelmaat, en je zal er steeds bij moeten zeggen “met de M van …..”, maar een probleem heeft dat eigenlijk nooit echt opgeleverd.

Mijn vriendin roept nu overigens op de achtergrond een voorwaarde: “Alleen als we op kraamvisite mogen komen!”. Maar dat mag je met een korreltje zout nemen.

Groeten en succes met de keuze!

Miels

PS: leuk verhaal dit, ik zet je mailtje zo op m’n site denk ik (tenzij je daar bezwaar tegen hebt)
PS2: excuses voor het al inbezit hebben van het domein miels.nl ๐Ÿ˜‰

Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke beslissing….

Update

Pas kreeg ik weer een mailtje van Martijn:

Wij zijn heel blij met de geboorte van onze dochter en zus

Maia Elisabeth Kramer

Maia is thuis geboren op dinsdag 6 september 2005 om 20.16 uur.

Martijn Kramer, Albertina Poelgeest, Elias en Nanne

Het is dus een meisje geworden. De wereld zal dus voorlopig verder moeten met het huidige aantal exemplaren van Miels. Misschien wel zo prettig ๐Ÿ˜‰

Hartelijk gefeliciteerd in iedergeval met jullie dochter!