Mijn Content Management System: Etomite

Let op: Dit bericht is 20 jaar oud. Houd dat in gedachten bij het lezen...

Nu ik een provider heb die php ondersteunt ben ik gelijk rond gaan neuzen naar de extra mogelijkheden. Een Content Management System (CMS) is 1 van die zaken die erg leuk zijn om te gebruiken. Een CMS biedt een handige interface voor het beheren van een site waar tal van uitbreidingsmogelijkheden bij te verkrijgen zijn. Er is ook een site waar je tal van deze (gratis) programma’s kan proberen: OpenSourceCMS.com

Je moet wel opletten dat je er 1 uitkiest die al “out of the box” redelijk doet wat je zelf wil. Veel opties zijn leuk, maar veel opties zijn ook veel bomen. En met veel bomen zie je soms het bos niet meer. Bedenk dus eerst wat je wil, en ga dan vergelijken en bepalen met welke software je het snelst kan maken wat je voor ogen hebt.

Mijn persoonlijke keuze is uiteindelijk gevallen op Etomite. Het valt onder de “lite” systemen, maar biedt alles wat ik nodig heb. Automatisch genereren van menu’s zoals je die links en bovenaan deze pagina ziet, evenals een zoekfunctie, leuk plaatsen van nieuwsberichten en ga maar door. Een aanrader!

One Comment to “Mijn Content Management System: Etomite”

Comments are closed.