Loginscript voor bouwkundestudenten aan de TU/e

Let op: Dit bericht is 19 jaar oud. Houd dat in gedachten bij het lezen...

Onderstaand formulier start een loginscript dat erg praktisch is voor met name bouwkundestudenten aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dit werkt alleen wanneer de beveiliging van Internet Explorer uit staat1). Onder het formulier lees je overigens wat er allemaal gebeurt.

1)Ga hiervoor naar Internet Explorer -> Tools -> Internet Options -> Security en zet de schuif onder “Security level for this zone” helemaal naar beneden. Vergeet dit achteraf niet terug te zetten.

Als je hier allemaal geen zin in hebt kan je het script downloaden en openen.

Studentnr @tue
Password
Homepage
Default Printer

Erg handig hoor, zo’n TU. Iedere student krijgt een stukje harddiskruimte op een server, waar je dan vanaf iedere computer op de campus in zou moeten kunnen loggen. Niet dus! Bijvoorbeeld vloer 3 van het bouwkunde gebouw Vertigo. Daar werkt dat niet. Tenminste, niet standaard. Ik was het zat en ben eens gaan puzzelen, en het blijkt toch te kunnen. Een ochtendje in VBScript duiken bracht al de oplossing!

Als je het formulier invult en op Login drukt gebeuren er de volgende dingen:

 • Je G-schijf wordt gemapd
  Jawel, kan je er toch nog bij! Tot zover gezeur met USB-sticks en uploaden!
 • Login op printersysteem
  Dat zou anders weer een aparte handeling zijn. Bovendien wordt ook gelijk je standaardprinter ingesteld. Dus nooit meer per ongeluk een kleurenplot op A1
 • Homepage Internet Explorer
  Wat heb je nou in hemelsnaam op die standaard homepage van bouwkunde te zoeken? Google is toch veel handiger om snel bij de hand te hebben? Of iets anders van je eigen keuze natuurlijk…
 • Webmessenger wordt geopend
  MSN is niet op de computers geinstalleerd. Gelukkig is hier ook een webinterface voor beschikbaar. De pagina waar je kan inloggen wordt als je het script draait alvast geopend.

Overigens wordt niets van de gegevens die je hierboven invult op enige wijze opgeslagen.

Oh ja, nog zoiets: de machines hier hebben wel een geluidskaart en een koptelefoonuitgang aan de voorkant, maar het geluid wordt standaard gemute. Helaas is ook de audio mixer ergens weggestopt. Als je ‘m weer tevoorschijn wil toveren: ga naar start -> run -> typ hier “sndvol32” en zie daar de mixer. Vink de “mute”-vakjes uit en klaar.